Hory
Zdroj obrázku: Kasia Czampiel / stock.adobe.com

Ne každý z nás sní o dovolené na slunné pláži s osvěžujícím koktejlem v ruce. Pro mnoho lidí je představa trávit dovolenou v horku noční můrou. Pokud patříte mezi ty, kteří raději hledají chladnější destinace, máme pro vás několik skvělých tipů, kam se vydat na dovolenou, aniž byste se museli potit.


1. Norsko – Země fjordů a přírodních krás

Norsko je ideální destinací pro ty, kteří milují přírodu a chladnější klima. S fascinujícími fjordy, majestátními horami a křišťálově čistými jezery je Norsko jako stvořené pro dobrodružné duše. Navštivte například Geirangerfjord, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Procházky po okolí fjordu nabízejí úchvatné výhledy, které vás doslova vezmou dech.

Pokud máte rádi historii a kulturu, nezapomeňte navštívit Bergen, město známé svými malebnými dřevěnými domy a bohatou historií. A co by to bylo za výlet do Norska bez návštěvy hlavního města Oslo? Město nabízí širokou škálu muzeí, galerií a nádherných parků.

2. Island – Země ohně a ledu

Island je další skvělou volbou pro ty, kteří preferují chladnější destinace. Tento severoevropský ostrov je známý svými dramatickými krajinami, včetně gejzírů, horkých pramenů, ledovců a sopek. Například vodopád Gullfoss je jedním z nejkrásnějších přírodních divů na světě a rozhodně stojí za návštěvu.


Pro milovníky dobrodružství je tu možnost pozorování velryb. Pokud máte rádi termály, nezapomeňte navštívit Modrou lagunu, kde si můžete užít relaxační koupel v teplé, geotermální vodě obklopeni sněhem a ledem.

3. Nový Zéland – Příroda v plném květu

Nový Zéland není jen o krásných plážích. Jižní ostrov Nového Zélandu nabízí některé z nejkrásnějších horských scenérií na světě. Národní park Fiordland je místem, kde můžete objevovat nádherné fjordy, jako je Milford Sound a Doubtful Sound. Tyto oblasti jsou proslulé svým deštivým a chladným počasím, což je ideální pro ty, kteří hledají únik před horkem.

Pokud máte rádi turistiku, vydejte se na trasy jako Routeburn Track nebo Kepler Track, které nabízejí úžasné výhledy na hory, jezera a lesy.

Pokud máte rádi slunění se na pláži nezoufejte

Pokud přeci jen rádi sluníčko, čisté pláže a azurové moře tak vsaďte na klasiku:



Přidat na Seznam.cz
Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *