Komoda

Když se řekne „levná komoda“, možná se vám vybaví obyčejná, nevýrazná krabice se šuplíky, která se schovává někde v koutě, doufajíc, že si jí nikdo nevšimne. Je to trochu jako ten tichý žák ve třídě, který má ale ve skutečnosti skrytý talent.


Levné komody mohou být často přehlíženy ve prospěch dražších, luxusních kousků, ale pravda je taková, že i s omezeným rozpočtem můžete mít doma kus nábytku, který nejenže poslouží svému účelu, ale navíc přitáhne obdivné pohledy vašich hostů.

Tipy na změnu stylu komody

Prvním krokem k úspěšnému proměnění obyčejné komody na designový klenot je změna pohledu. Vnímejte komodu jako prázdné plátno, které čeká na vaši uměleckou ruku. Její jednoduchost je vlastně výhodou, protože poskytuje široké možnosti k experimentování s designem. Ať už se rozhodnete pro zábavnou renovaci, přidání barev, textur nebo neobvyklých detailů, vaše komoda se může stát středobodem místnosti. Běžná komoda levné změny stylu a vzhledu přímo vyžaduje – a jak zjistíte, není to žádná věda.

Jednou z nejdostupnějších metod, jak komodě dodat nový život, je změna povrchu pomocí barev. Zkuste si představit komodu jako dům na starém městě, který potřebuje novou fasádu. Nový nátěr může změnit atmosféru celé místnosti. Pokud máte rádi výrazné barvy, můžete ji přemalovat tak, aby se stala kontrastním prvkem ve vašem interiéru. Jestliže preferujete spíše jemné a přírodní tóny, můžete sáhnout po pastelových barvách nebo odstínech dřeva, které navodí klidnou a harmonickou atmosféru.


Další skvělou možností, jak komodu přetvořit, je výměna úchytek. Přemýšlejte o úchytech jako o špercích komody. Na trhu najdete širokou škálu úchytek v různých stylech, tvarech a materiálech. Výběr správných úchytek může komodu pozvednout na zcela novou úroveň. Například elegantní kovové úchytky dodají komodě moderní vzhled, zatímco dřevěné či keramické úchytky jí propůjčí nádech vintage stylu.

Pokud se nebojíte experimentovat, můžete se pustit do tapetování šuplíků. Tapety nejsou jen na stěny! Představte si, jak otevřete šuplík a překvapí vás hravý vzor nebo barevná kombinace, která rozjasní váš den. Tapety jsou cenově dostupné a snadno aplikovatelné, což z nich činí ideální řešení pro každého, kdo chce svému nábytku dodat originalitu.

Kromě estetických úprav můžete komodu proměnit i funkčně. Využijte různé organizéry a krabice pro efektivnější uspořádání věcí uvnitř. Vnější vzhled může být okouzlující, ale pravý klenot se skrývá uvnitř. Dobrý systém uspořádání nejenže usnadní hledání věcí, ale také podtrhne praktickou stránku vaší designově vyladěné komody.

Levná komoda nemusí být nudná a neatraktivní. I s omezeným rozpočtem můžete dosáhnout toho, aby váš nábytek vypadal jako z obálky designového časopisu. Stačí trochu kreativity, odvahy a chuť tvořit. S trochou nátěru, novými úchytkami nebo tapetou a správným uspořádáním může levná komoda proměnit nejen místnost, ale i váš pohled na nábytkové „popelky“.



Přidat na Seznam.cz
Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *